Filmplakat for filmen 1864 - Brødre i krig

1864 – nu som spillefilm

Da tv-serien 1864 strøg over skærmen i slutningen af 2014, skrev jeg meget om krigen i 1864 her på bloggen og gik mange ture med byvandringen om de Slesvigske Krige.
Der var mange delte meninger om serien og det var efterfølgende interessant, at se på statistik for besøgende her på bloggen. De blev mindre og mindre som serien skred frem, men de sidste tre afsnit sat gang i besøgstallet igen. Det var tankevækkende, at de “gode” afsnit kunne aflæses i besøgende på bloggen.
Selve byvandringen udviklede sig også og flere grave blev taget med for at fortælle historien og korrigere nogle af tingene i tv-serien. Det betød at byvandringen om 1864 blev en kronologisk fortælling med både officerer, menige og politikere, samt fru Heiberg som aktørere. En meget kompakt fortælling med mange spændende grave på Københavns ældste aktive kirkegårde, som jeg både er stolt af og glad for at gå.

Her kan man se 1864 filmen – Brødre i krig.

Nu kommer tv-serien så som spillefilm. Der var mange hug til tv-serien og derfor har biograferne takket nej til at vise den. Lidt ærgerligt når der nu er brugt penge på projektet. Læs på DR om den historie: Biograferne vil ikke vise 1864 filmen.

Meen et enkelt sted kan man se den. Cinemateket vælger at vise filmen fra d. 1. februar af. Mange af de mest kritiserede scener og fortællinger er klippet bort og fortællingen er skåret ned til selve krigen. Jeg mener det er et forsøg værd.
Bestil billet i Cinemateket til 1864 filmen.

Bliv klogere på krigen i 1864 med en byvandring

Hvis du vil se blogindlæggene her på siden, kan du skrive “1864” i søgefeltet – så kommer det hele frem.
Og hvis du vil opleve 1864 turen, kan du enten booke hos AOF eller hvis du kan samle en gruppe på mindst fem personer så kan du kontakte mig og aftale nærmere.

Her er traileren til filmen: