Morten Lander Andersen

Om

Morten Lander Andersen er Cand.mag. i Historie og Religion ved Københavns Universitet og bor på Østerbro.

Byvandringernes formål er at give skoleklasser fra 2. klasse til 9. klasse, samt gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner, et tilbud om faglig viden i forbindelse med det lokaleområde i og omkring København.
Byvandringerne lever op til  Uddannelsesministeriets retningslinjer for fællesmål i historieundervisningen og inddragelsen af lokalområdet.
Fællesmålene kan læses i denne pdf fra Undervisningsministeriet:
Fællesmål for historieundervisningen.

Byvandringer i danmarkshistorien

Byvandringerne er ikke kun lokalhistorie, men også danmarkshistorie. København har som hovestad haft en central rolle i mange danmarkshistoriske begivenheder. Byvandringerne fortæller historien om hvad der skete på stedet hvor det foregik og fortæller også om optakt og konsekvenser af lokale begivenheder. Der skabes sammenhæng og historisk overblik.

Ressourcer til elever og videre studier

Et mål fra min side er at få levendegjort fortiden så meget som muligt, så eleverne kan “mærke” den og forstå den endnu bedre. Hjemmesiden her er også en blog, hvor jeg har samlet relevante links og skrevet artikler om emnerne, som byvandringerne drejer sig om.
Hvis byvandringen er en del af et læringsforløb, håber jeg på elever og underviser måske kan finde mere materiale på hjemmesiden her. Hele tiden forsøger jeg at skrive artikler og samle links til videre studier indenfor de emner jeg går byvandring om.

Søg oppe i højre hjørne på et emne (f.eks. 1864) og der vil komme relevante artikler med links frem.

Det er også muligt at skræddersy en bestemt byvandring. Skriv endelig til mig med ønsker. Jeg går også byvandringer i andre sammenhænge og har megen viden om andre ting end lige de ture, du finder her på siden. Hvis jeg ikke ved nok om dit ønske, kan det være jeg kender nogle i mit netværk, der kan hjælpe.
Kontakt mig om mulighederne.

Byvandringer for skoler og uddannelsesinstitutioner