8. brigade

1864 på Østerbro

Med til turen er en mobil web app, som kan ses på smartphones, iPads og computere. Man kan hente den HER

Eller scan koden herunder:

QR kode til app om de Slesvigske krige
Scan koden og føj den til din hjemmeskærm

URL til app’en: http://milland.org/1864turapp/index.html

Om turen:

De slesvigske krige er en fællesbetegnelse for krigene i Slesvig og Holsten – fyrstendømmerne i det sydlige Danmark. Den første slesvigske krig kaldes også Treårskrigen og den anden slesvigske krig kendes under det dystre årstal 1864.

På turen lærer man om begge de Slesvigske Krige og møder skæbner fra krigene. Både dem der blev dræbt i slagene og politikerne der førte krigen på afstand.

De Slesvigske Krige foregik selvfølgelig langt fra København, men på de to ældste aktive kirkegårde i København – Garnisons og Holmens kirkegårde på Østerbro – ligger mange beslutningstagere bag krigene og de soldater der deltog begravet.
Der er flere grunde til at soldaterne ligger der. Mens kampene foregik sejlede skibe med sårede til København, hvor de ankom til Langelinie. Ikke alle kom levende fra borde, men endte i jorden i København. Andre blev gravet op i Slesvig og genbegravet i København. Og det er faktisk en hel del, der er begravet her. F.eks. er der på Garnisons Kirkegård en fællesgrav med ikke mindre end 226 soldater fra 1864, og de er ikke de eneste.

Mød generalen der vandt en krig med et tilbagetog. Mød generalen, der tabte alt med et tilbagetog. Mød den svenske frivillige, der mødte den værste skæbne og mød den eneste sømand, der faldt i stormen på Dybbøl. Mød politikeren der udtalte slagordet, “Danmark til Ejderen!” og politikeren, der tabte slaget ved forhandlingsbordet i London.

Book denne byvandring

 

 

 

Byvandringer for skoler og uddannelsesinstitutioner